Nominatie Agrarisch Ondernemer 2012

 Image

In 2012 waren we één van de genomineerden voor de titel "Agrarisch Ondernemer 2012". Voor ons is dit een hele mooie prestatie waarvoor we heel dankbaar zijn.

 

Aanleiding voor onze nominatie is de verregaande specialisatie op het gebied van knolselderij. Wij streven ernaar thuis te zijn in alle segmenten van de knolselderijmarkt en we beheersen voor onze klanten de keten van knolselderij van zand tot klant. We leveren daarmee maatwerk voor onze klanten op een vraaggestuurde manier. Er wordt in verschillende landen geteeld.  Alle verkoop is van eigen teelt. Via ZON Fruit & Vegetables gaat onze knolselderij over de hele wereld, van Europa tot in de Verenigde Staten en Rusland.

 

Dit is het juryrapport voor ons bedrijf:

Voldoen aan alle wensen

Luc Berden uit Venlo is een specialist in knolselderij. Hoewel hij niet op een agrarisch bedrijf is opgegroeid, is hij toch met veel succes een tuinbouwbedrijf begonnen. Hij benut zijn ondernemerskwaliteiten en richt zich daarbij op een nichemarkt. De jury van Agrarisch Ondernemer constateert dat hij daarmee een geweldig succes boekt.

De teelt van knolselderij is niet gemakkelijk: het is een moeilijke en dure teelt. Maar dat is voor Berden juist een uitdaging. Hij weet de teelt zodanig te sturen dat hij aan elke wens kan voldoen. Door ook te telen in Spanje is hij in staat om jaarrond te leveren. Wat de afnemer ook voor eisen aan de knolselderij stelt, Berden handelt ernaar en voldoet aan de wensen.

De passie van Berden voor de teelt van knolselderij vindt de jury bewonderenswaardig. Ondanks de lage prijzen ging Berden in 2011 met deze teelt door. Hij geeft als pionier de moed niet op. De knolselderijteler ziet steeds weer nieuwe kansen. En met de geweldige kwaliteit van zijn producten weet hij die kansen ook zeker te benutten.

Jury Agrarisch Ondernemer 2012

 

De erkenning van een deskundige vakjury is voor ons een gewaardeerde bevestiging dat we op de goede weg zijn. Dit geeft ons nog meer energie en inspiratie om onze specialisatie nog verder te ontwikkelen volgens de specifieke wensen van onze (toekomstige) klanten!

 

Hier vindt u de link naar de bedrijfsreportage op de website van Agrarisch Ondernemer van het Jaar:

Image
Hier vindt u de bijbehorende video:
Image

 

Wij bedanken familie, vrienden, klanten, leveranciers en alle relaties voor de ondersteuning en hulp tijdens de aanloop naar de verkiezing in mei. Op 21 mei zijn we samen met een hele groep relaties naar Zeist gereisd, waar we een prachtige dag hebben gehad. Ook de jury en de werkgroep van de verkiezing Agrarisch Ondernemer willen we bedanken voor de goede organisatie en de mooie dag.

 

Wij hebben aan de stemmers nog enkele kaarten voor de Floriade in Venlo verloot. De volgende stemmers waren de winnaars:

- Jos Janssen uit Venlo

- Henk Rans uit Nijmegen